maanantai 30. elokuuta 2010

Räyhä yllättää osa 101

Tänään aloitettiin Räyhän kanssa tokoreenit Elämystassuilla. Räyhä oli rauhallinen, jopa vähän turhankin rauhallinen ja teki pyydetyt liikkeet nätisti pyydettyä, välillä harhaili nenä metsän ihaniin tuoksuihin, mutta Räyhä-suorituksesksi tämä oli erittäin hyvä!

Tänään harjoiteltiin seuraavia juttuja:

Luoksetulo: Meni älyttömän hyvin, reipas ja eneriginen. Jäi tosi hyvä fiilis, sillä luoksetulo ei aina ole ollut Räyhän vahvin laji.
Seisomasta maahan meno: Räyhä osasi jo hyvin istumasta maahan menon, päätettiin liittää seisomasta maahan menoon uuden käskyn: Down.
Seuraaminen: Kotona seuraa ok. Kentällä taukkuili, keskittyminen herpaantui aavistuksen liikaa toisen koiran haukkupurkauksesta Räyhää kohti. Vahvistetaan tätä leikin varjolla vielä kotona ja uus yritys ensi viikolla reeneissä.

Huomasin Räyhästä sen, ettei tokoleluksi sovi sille vain tokoa varten ostettu lelu. Sen täytyy olla joku ällöttävistä kuolan kuluttamista räteistä omasta kopasta, sillä Räyhä saa kovimmat innostukset sellaisista leluista, uusi lelu on kuin tyhjä paperi. Tylsä.

Käskyasioita täytyy myös miettiä. Ohjaan koiria pääosin äänellä kotona joten mietittiin jos otettaisiin käyttöön englanninkieliset käskyt tokoreeneissä, silloin ne ei menisi vahingossakaan sekaisin arkitottiskäskyjen kanssa. Kuten seiso käsky on jo käytössä näyttelyissä otettiin tokoseisonnalle käsky stay.

Tässä vielä pari kuvaa:







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti