keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Sitä sun tätä!

Hyvää ja rauhallista joulun aikaa täältä Mäntymäestä. Kaikki alkaa olla valmiina muutaman päivän rauhoittumiseen. Rauhoittuminen tässä talossa tarkoittaa sitä, että pysytellään muutama päivä ihan kotosalla ilman treenejä ja muita menoja.

Koirille on paketoitu muutama vinkuva pehmolelu ja possun saparo pusseihin jotka on helppo repiä silpuksi muiden availlessa lahjoja. Lahjapapereiden silppuaminen tuhannen päreiksi onkin varmaan koirien mielestä joulun kohokohta.

Ajattelin, että nyt olisi sopiva kohta kerrata vähän kuluneen vuoden tapahtumia, sillä varmaankaan ennen uutta vuotta olen liian ähkyssä kirjoittaakseni tänne mitään ;).

Viime vuosi alkoi vähintään yhtä kovissa pakkasissa, kuin tämä vuosi on lopuillaan tarjonnut. Alkuvuonna kiertelimme Sisun kanssa viimeiset pentunäyttelyt läpi ja jättäydyimme sitten näyttelyistä tauolle muiden harrastusten pariin.



Heti alkuvuodesta aloittelimme Räyhän sekä Sisun kanssa agilityssä alkeiskurssilla. Molemmat tykästyi lajiin, mutta ehkä enemmän aiheesta innostui Sisukas jonka kanssa lajin parissa jatketaan varmasti vielä myöhemminkin.

Keväällä kävimme Räyhän kanssa ohjatun ja erittäin antoisan jäljestyskurssin Nuuskulassa, Porvoossa. Sieltä saaduilla eväillä jälkiharrastus jatkuikin ykkös-juttuna läpi kevään ja kesän. Molempien koirien kanssa on päästy jo vähän haastavampiin jälkiin, vaikkakin kevään tulle aloitellaan taas iisimmin. Mäntymäki tarjoaa paljon hyvää jälkimaastoa ihan kotiovella.



Ennätyskuuma kesä meni kotosalla lojuessa, juurikaan harrastuksissa ei joidenkin harvinaisten viileiden aamujen/iltojen jälkitreenejä lukuunottamatta. Koirat kaivelivat pihalle luita säästöön ja nauttivat auringosta varjon alla.

Sisu ja Räyhä löysivät myös uimisen ilot, joille eivät ole ennen juuri lämmenneet ja lauttaranssa tulikin käytyä aina silloin tällöin. Sisun mielestä erikivaa oli kuplien puhaltelu nenällä vedenrajassa :).,



Elokuussa palattiin takaisin "ruotuun" ja aloitimme sekä agilitykurssin ProCaniksessa että TOKO kurssin Elämystassuilla Reija Purasen opissa jossa olemme edelleen kurssilaisina ja etenkin Räyhä yllätti meikäläisen täysin. Molemmat koirat ovat edenneet hienosti ja toimivat kivasti kentällä, tietenkään meidän meno ei ole mitään palveluskoira tasoa vaan perus veikeää russelimeinkiä ;)

Syksyllä laumamme sai myös uuden jäsenen, josta onkin blogista saanut jo lukea.



Mitäs sitten ensi vuonna? Tokotreenit jatkuvat ainakin kevään ajan ja toivottavasti mahdumme taas uudelle Agility kurssille Sisun kanssa. Keväällä paneudumme taas jäljestykseen jo hieman tavoitteellisemmin, haaveissa siintää MEJÄ koetulos...! Tokossa tavoitteenamme on saada paremmin haskaan alokasluokan liikkeitä, tosin ei koetulos mielessä. Jaskan kanssa kierrellään varmaan muutamat kehät ja aloitellaan MEJÄn parissa, unohtamatta rentoutumista Mäntymäen metsäpoluilla.

Sellaista! Ja sitten vielä koiramainen hyvää joulua toivotus:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti