sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Sydämmentykytyksiä ja muuta kivaa

Voi Räyhä minkä teit tänään. Pohjustetaas vähän ensin, meillä käy paljon vieraita ja yleensä olen ovenraossa heti kättelyssä paasaamassa paikoilleen juuttuneen vinyylin tavoin että varoo ettei koirat pääse livahtamaan ulos. Koska ollaan maalla, en raaski juosta ovelle koirien mukana räksyttämään jokaisena 20 kertana kun ovi käy.

Noh, niin siinä sitten kävi että Räyhä etunenässä kaksikko pääsi ryöstäytymään ulos ja minulta taisi päästä pari ärräpäätä. Sisu toimii hyvin irti kun Räyhä on hihnassa, mutta joukossa tyhmyys tiivistyy ja Sisukkeli pinkoi Räyhän perässä metsään. Pata kattilaa soimaa, vai miten se sanonta menikään.

Koko perheen voimalla lähdettiin karkureita etsimään ja berniuuno sai toimia johtotähtenä, onneksi lähimmälle tielle on suhteellisen pitkä matka, mutta kyllä sen pienillä russelinkoivilla pinkoo aika äkkiä. Ehdin jo ajatella että nyt menee molemmat russelit kertarysäyksellä rekan alle ja pientä epätoivoa oli ilmassa, miten saada kaksi äärimmäisen nopeaa eläintä talteen pilkkopimeässä?

Onneksi karkurit löysivät tiensä tätini mökin kuistille josta setä poimi ne talteen. Tästä lähtien ovenraosta löytyy lähes poikkeuksesta myös emäntä paasaamassa asioista. Se on vissi!

Huomenna lähdetään maalta kaupunkiin. Matkalla täytyy poiketa Murren Murkinassa hakemassa koirille ruokaa, lohiriisiNeu meni kuin kuumille kiville. Koska pakkasen on valloittaneet naapurin emännän suppilovahverot joudun hakemaan pötköjä vähän pienemmissä erissä. Se ei sinäänsä haittaa, sillä Murren Murkinasta on meille 5min ajomatka. Ensi kierroksella nappaan perus ja lohipötköjen lisäksi kokeiluun myös Vogelin.

Rakit syö myös muita Murren Murkinan pötköjä, mutta Neun maistuvuus on ehdottomasti paras. Ei sillä että meillä yleensä mitään kuppiin jäisikään, mutta ei-niin-hyvää ruokaa pitää aina ensin tuijotella jos se vaikka muuttuisikin sisäfileiksi.

Ilmoitin toissapäivänä miut ja Räyhän jäljestyskurssille porvooseen ensi Huhtikuuksi. Harkitsen vakavasti myös Turkuun KV näyttelyiden 7-9kk luokkaan ilmoitautumista, kunhan olen ensin asiasta Totolle maininnut. Myös Tampereen KV irkkutuomarilla Maaliskuussa kiinnostaisi. Kaapelilla olisi myös Tiina Tauloksen tuomaroima pentunäyttely 1.10. Täytyy nyt vielä miettiä näitä alkuvuoden näyttleyitä, ettei tyttö väsähdä heti alkuun.

2 kommenttia:

  1. Hei mikämissämillon jäljestyskurssi Porvoossa, mii vant tu nou!
    Onneks koirat löyty nopeesti, osaa noi vaan aina nopeesti aiheuttaa muutaman lisälyönnin tai hetkellisen pysähdyksen...

    -tytti

    VastaaPoista
  2. http://nuuskula.fi/content/j%C3%A4ljestys

    Tuolta löytyi :>! Onneksi löytyivät äkkiä, juu.

    VastaaPoista